Support Center > Knowledge Base> Article: Co jsou to swapy a jak se počítají?

Co jsou to swapy a jak se počítají?

Article ID: 107034 Print
Question
Co jsou to swapy a jak se počítají?

Answer

Swapy jsou úroky, které získáte/zaplatíte při svém obchodu, pokud ho držíte přes noc. Swapy se liší v závislosti na finančním nástroji, který obchodujete, protože každý nástroj má svou vlastní úrokovou sazbu.

Pro zjištění swapové sazby pro konkrétní nástroj se podívejte na stránku Rollover podmínek a sjeďte dolů. Uvidíte dvoje sazby pro Dlouhé a Krátké pozice. Pokud máte otevřenou nákupní pozici, použijte sazbu pro Dlouhé pozice a pokud máte otevřenou prodejní pozici, použijte sazbu pro Krátké pozice.

K výpočtu swapu pro vaši pozici použijte vzorec:

Aktuální sazba pro Dlouhé/Krátké pozice * počet lotů = Částka swapu v Kotovací měně

Příklad:

Řekněme, že měnou vašeho účtu je USD a máte otevřenou prodejní pozici (Krátkou) na EURGBP ve výši 2 loty. Na stránce Specifikace kontraktů najdeme, že dnešní swapová sazba pro Krátké pozice je -1,08. Nyní to všechno dosadíme do vzorce:

-1.08 * 2 = -2.19

Vzhledem k tomu, že v páru EURGBP je kotovací měnou GBP, vyjde nám -2,19 GBP. Poté to pomocí aktuálního směnného kurzu převeďte na USD.


related articles

Article Details
Views: 572 Created on: May 31, 2022
Date updated: May 31, 2022

Poor
Outstanding

Risk warning: Forex, spread bets and CFDs are leveraged products. They may not be suitable for you as they carry a high degree of risk to your capital and you can lose more than your initial investment. You should ensure you understand all of the risks.

FXChoice Limited is authorised and regulated by the IFSC (Licence number: 000067/164)

FXChoice Limited registration number: 105,968

© 2021 FXChoice Limited. All rights reserved

Powered by LiveHelpNow Help Desk Software